Logo
Home Blog Scari de incendiu Scara de incendiu informatii generale

Scara de incendiu informatii generale

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

O scară de incendiu este un tip special de ieșire de urgență, de obicei montată la exteriorul unei clădiri sau ocazional în interior, dar separată de zonele principale ale clădirii. Oferă o metodă de evadare în caz de incendiu sau altă situație de urgență care face ca casele scărilor din interiorul unei clădiri să fie inaccesibile. Scăpările de incendiu se găsesc cel mai adesea pe clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, cum ar fi clădirile de apartamente.

 

La un moment dat, acestea erau un aspect foarte important al siguranței la incendiu pentru toate construcțiile noi din zonele urbane; mai recent, însă, au căzut din uz comun. Acest lucru se datorează codurilor de construcție îmbunătățite care încorporează detectoare de incendiu, echipamente de stingere a incendiilor avansate tehnologic, care includ comunicații mai bune și accesul camioanelor cu scară de stingere a incendiilor și, mai important, aspersoare de incendiu.

 

Codurile internaționale de construcție și alte agenții autorizate au încorporat aspersoare de incendiu în clădiri cu mai multe etaje sub 15 etaje și nu doar zgârie-nori. O scară de incendiu constă dintr-un număr de platforme orizontale, câte una la fiecare etaj al unei clădiri, cu scări sau scări care le leagă. Platforma și scările sunt de obicei grătare de oțel deschise, pentru a preveni acumularea de gheață, zăpadă și frunze.

 

Balustradele sunt de obicei prevăzute pe fiecare nivel, dar, deoarece scările de incendiu sunt proiectate numai pentru uz de urgență, aceste balustrade de multe ori nu trebuie să îndeplinească aceleași standarde ca balustradele din alte contexte. Scara de la nivelul cel mai de jos al evacuării de incendiu la sol poate fi fixată, dar mai frecvent se leagănă pe o balamală sau alunecă în jos de-a lungul unei căi. Proiectele mobile permit ocupanților să ajungă în siguranță la pământ în caz de incendiu, dar împiedică oamenii să acceseze scara de incendiu din pământ în alte momente (cum ar fi să comită o spargere sau vandalism).

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota